Nya Emilio är en liten pizzeria som ligger lite undanskym på
södra Allégatan. Jag har ofta sett den stora skylten från Kopparbergsvägen, men
jag har aldrig varit där förut. Men idag var det dags!
Kvällens pizza blev en klassisk Acaulco, som i Emilios version innehöll oxfilé,
champinjoner, vitlök, färsk paprika och tacosås. Och hur var det den då?
Jag tyckte det var ganska okej – en riktig standardpizza som
jag slevade i mig utan att tänka för mycket. För det var en standardpizza, med
hyfsat tunn botten och ingredienser som inte stack ut för alltför mycket från
mängden. Degen var rätt bra för att vara en standarddeg. Det var riktig smak på
den, även om det på en så tunn deg är svårt att få en riktig karaktär.
Sammanfattningsvis, helt okej även om den stack ut ganska
lite från mängden och från standardpizza-mängden. Personligen så tror jag att
en pizzeria, som denna ligger ganska undanskymt – behöver mer särprägel för att
gå riktigt bra. Vad hade sagts om en fluffigare och mer genomarbetad deg, en något
större modell och kanske även om råvarorna redan är helt okej, så kanske lyxa
till det lite mer? Det tror jag hade lyft pizzerian mycket, för de har mycket
som är bra, men är inte helt i mål än. Och tyvärr räcker det ju inte för en pizzeria
att vara helt okej, utan man måste sticka ut och vara riktigt bra för att få
många kunder.
Så från mig får de en tre och en halva – mycket som är bra,
men finns potential att bli än bättre.
Bagarna var glada och trevliga och gav bra service. Salladen var ovanligt smakrik och var bra, men stack inte ut från mängden.
Bagarna var glada och trevliga och gav bra service. Salladen var ovanligt smakrik och var bra, men stack inte ut från mängden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar