Sturegatans pizza är en liten pizzeria, som ligger lite halvt undanskymt på en Sturegatan. Det här är en klassisk pizzeria,
med ganska enkel inredning och inte så ”flashig” som t.ex. Amore som inte
ligger långt härifrån. Dagens pizza blev en Gondola, en pizza med Oxfilé,
champinjoner, bearnaisesås, fereroni, oliver och tacosås.
Pizzan var lite sådär - några plus och några minus – en klassisk trea helt enkelt. Som många andra pizzerior så var degen inget vidare. Den var alltför tunn och det i kombination av att pizzan inte var så stor, gjorde att det blev lite för lite mat. Hade degen varit tjockare hade pizzan upplevts seriösare. Degen var nog också pizzans sämsta del, den var rätt smaklös och tråkig, och som sagt alltför tunn.
Pizzan var lite sådär - några plus och några minus – en klassisk trea helt enkelt. Som många andra pizzerior så var degen inget vidare. Den var alltför tunn och det i kombination av att pizzan inte var så stor, gjorde att det blev lite för lite mat. Hade degen varit tjockare hade pizzan upplevts seriösare. Degen var nog också pizzans sämsta del, den var rätt smaklös och tråkig, och som sagt alltför tunn.
Fyllningen var helt okej. Det var färsk svamp och kändes
fräscht, även om jag inte riktigt förstod poängen med oliverna. Köttet är ju
alltid svårt. En klassisk fråga är ju alltid (på alla pizzerior) om det
verkligen är oxfilé. Kanske, kanske inte, men egentligen – vad gört i så fall
oxfilé på en pizza? Bra nötkött är en sak, men man känner ju inte den goda smaken
från oxfilé i de små bitar som finns på pizzor i varje fall, så varför ska det
egentligen var just oxfilé på pizzor? Hur som helst så fungerade Sturegatans
oxfilé, även om inte den karaktäristiska oxfilé-smaken gick igenom (var den nu
gör det på pizzor?)
.Så sammanfattningsvis: Bra fyllning och god smak, men degen var alltför tunn och tråkig, vilket sänkte pizzan rätt rejält. Så summa summarum blir sisådär…
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar