Jag har varit på en liten avstickare till gamla-stan i
Stockholm och ätit pizza där. Det blev en italiensk restaurang som heter
Michelangelo. Jag måste säga att detta är en av de bästa pizzor jag ätit!
Degen var mer fyllig och påminde mer om vanligt tunnbröd. Sen var den något mörkare (fullkorn?) än vad som är vanligt. Jag tvivlar stark på att den tillagats i samma temperatur som vanliga pizzerior använder, men fungerade mycket bra!
Tomatsåsen var tunn, men smaken bestod mest av pachino-tomater som var kokta (?) och saltade, vilket fungerade mycket bra. Tillsammans med dessa var det färska champinjoner och rucola-sallad och hela bitar mozzarella-ost. Allt var mycket välkomponerat och smakerna fungerade perfekt ihop! Ska man klaga på något så var den rätt liten. Likaså saknades pizza-sallad, men istället bjöd de på vitt bröd med oliv-olja till förrätt. Priset var 135kr vilket ju var lite mer än vad jag brukar betala, men värt det. Detta var en riktig italiensk pizza, med fin-fina råvaror! Sen är det ju gamla stan också…
Restaurangen var trevlig och kyparna vänliga, även om det var rätt tjockt kvällen jag var där. Det var kö för att få komma in och personalen verkade jäktad, men var trots det vänliga och hjälpsamma.
Är ni i gamla-stan så rekommenderas detta starkt! Men vill ni prova något i samma stil i Västerås, kan jag rekommendera Perlan på Bäckby. Men den kommer jag att åkerkomma till längre fram.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar