Nu har jag varit på Lorenzo. Dagens pizza blev en Mezzaluna
Special, en riktigt delikat pizza med många godsaker, som var pizzerians
dyraste pizza. När jag åkte dit var jag lite sugen på en oxfilé pizza, men ett
närmare kik på deras meny fick mig på andra tankar. Lorenzo är ju en pizzeria
som ska vara lite utöver det vanliga – pizzerian bakar med stenugn och har bara
mozzarella på pizzorna. Så att där inte satsa på något exklusivt vore ju lite
synd. Så dagens pizza blev alltså en Mezzaluna special – en pizza med marinerad
vitlök, rucola, parmaskina, oliver, parmesan ost och färska champinjoner.
När jag väl öppnade min pizza-kartong blev jag först lite
besviken. Jag brukar inte vara någon vän av inbakade eller halv-inbakade pizzor
och tyvärr var pizzan just en sådan. Men pizzan var väldigt vacker och såg
väldigt delikat ut (mycket bättre än på bilden, som inte gör pizzan rättvis),
och efter att sätt tänderna i den så får jag nog säga att jag ändrade
uppfattning. Pizzan var både läcker och riktigt välkomponerad – faktiskt en av
de bättre jag ätit i Västerås! Överlag så var smaken mild och len. Det var
nästan som att vitlöken var som en brygga mellan smakerna. Parma-skinkan och
mozzarella-osten gav mjuka och harmoniska smaker och å andra sidan fanns
parmesanen med en mer stäv karaktär. Mitt emellan fanns vitlöken och till viss
del också oliven. Mycket välkomponerat och väldigt gott!
Degen var riktigt mustig, fyllig och god och det kändes att
den var välgjord och ved ugnsbakad. Riktigt bra!
Så sammanfattningsvis, en riktigt god pizza! De får dock
gärna skriva ut att den är halv-inbakad, men det är ändå ingen pizza som gör
någon besviken.
Salladen var god och var lite annorlunda kryddad än vad jag är van vid. Ingen ”vanlig” sallad, men bra. Personalen var också trevlig och bra. Så många plus till Lorenzo!
Salladen var god och var lite annorlunda kryddad än vad jag är van vid. Ingen ”vanlig” sallad, men bra. Personalen var också trevlig och bra. Så många plus till Lorenzo!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar